Povijest tvrtke

Tvrtka SG FORMA d.o.o. Zagreb osnovana je 1996. godine. Unatoč teškoćama i nestabilnim tržišnim uvjetima sve ove godine ostvarili smo poslovni rast tvrtke i dobit. Trenutno zapošljavamo 13 radnika. Danas smo zastupnici i distributeri za Hrvatsku dva svjetski poznata proizvođača sudopera, pipa te napa, a to su BLANCO i ELICA.

Tvrtka BLANCO je njemački proizvođač sudopera, pipa i sustava za odvajanje otpada. U svojoj djelatnosti je vodeći proizvođač u Europi s više od 90 godina tradicije, te zapošljava oko 1200 radnika. Roba se proizvodi isključivo u Njemačkoj kako bi se osigurao kontinuitet kvalitete po kojem je BLANCO prepoznatljiv kao premium brand na tržištu.

Izvozi u preko 120 zemalja svijeta, te je dobitnik niza priznanja za inovacije, dizajn i kvalitetu proizvoda. BLANCO je prepoznat po svojoj kvaliteti i na hrvatskom tržištu, tako da smo dobavljači velikih maloprodajnih lanaca namještaja, sanitarnom opremom, drvnih centara, specijaliziranih proizvođača kuhinja te stolara.

Tvrtka ELICA je talijanski proizvođač napa osnovan 1970. godine. U četiri desetljeća rada najveći dio proizvodnje odnosi se na proizvodnju napa za velike svjetske proizvođače bijele tehnike. Jedini u Europi imaju proizvodnju motora za nape. Zapošljavaju oko 3000 radnika. Nape se proizvode u Italiji i Poljskoj.

Posljednje desetljeće razvijaju vlastiti brand napa ELICA, te zbog konkurentnosti i dizajna povećavaju tržišni udio u prodaji napa. Naša tvrtka nape prodaje svim kupcima koji su ujedno i kupci branda BLANCO.